Heinätorin tarina

”Heinätori on valkoisten pöytäliinojen paikka, perinneruokaravintola, jossa ei konstailla eikä kikkailla.”

Ravintola Heinätori
Vuodesta 2008

 

Rakennus
Entinen vaakahuone
vuodelta 1914

 

Arkkitehti
L. Petterson

”Kunnioitamme ruokaa ja minimoimme ruoan hävikin silläkin uhalla, että joskus illan viimeinen pöytä ei saakaan enää päivän suosituinta annosta. Annamme suomalaisten raaka-aineiden makujen loistaa; teemme ruokaa, jota ei marinoida.

Peruna on yksi tärkeimmistä raaka-aineistamme. Ne tulevat meille multaisina, jotta maku säilyy lautaselle asti. Kuorimme pottuja päivittäin, 2 500 kiloa vuodessa. Pieni, iso asia. Samalla kunnioituksella suhtaudumme muihinkin raaka-aineisiimme.

Meillä ruoka lähtee vahvasti liikeideasta, joka profiloituu tähän upeaan vanhaan rakennukseen ja myös minuun.

Heinätori on fine diningin karvalakkimalli. Ilman hienostelua teemme ruokaa, jota asiakkaamme arvostavat. Meillä ei ole niinkään hyvä palvelu, vaan hyvä kohtelu. Á la carte -lista on ja pysyy samana vuodesta toiseen. Vain Heinätorin menu vaihtuu säännöllisesti. Keskiviikkoisin on läskisoosia.

Olen jo lapsuudessani oppinut tietyn arvomaailman ja arvotuksen suhteessa ruokaan ja käytöstapoihin. Se näkyy kaikessa, mitä teemme. Tarjoilen paljon itsekin ja pidän vieraistamme huolta.

Heinätori on paikka, jonne tullaan tietoisesti – ja monesti myös uudelleen. Lähes jokainen vieraistamme on käynyt jo aiemmin tai saanut suosituksia tuntemiltaan.

Tämä on Heinätori. Unelmieni ravintola, jota suunnittelin vaimoni Irjan kanssa kymmeniä vuosia ja josta tuli totta vuonna 2008.”

 

 

Tervetuloa.

Lauri Väänänen